Valuta Cambodia

Valuta Cambodia – Riel er valutaen i Cambodja. Der har været to særskilte Riel, det først er udstedt mellem 1953 og maj 1975 Fra 1975 til 1980 havde landet ikke et monetært system. Der er udstedt anden valuta, også kaldet “riel” 1. april 1980 Men denne valuta har dog aldrig fået meget offentlig accept, med de fleste cambodjanere foretrækker udenlandsk valuta. FNs fredsbevarende operation i 1993, injicerede en stor mængde af dollars ind i den lokale økonomi. Som et resultat, er dollaren blevet landets fælles valuta. Riel sedler bruges til at brøkdele dollar beløb da amerikanske mønter ikke i omløb.

Cambodia Valuta Riel

Folketroen tyder på, at navnet på valutaen kommer Mekong-floden fisk, Riel (“små fisk” på Khmer). Det er mere sandsynligt, at navnet stammer fra det høje sølvindhold mexicanske real brugt af malaysisk, indiske og kinesiske købmænd i midten af ​​det 19. århundrede Cambodja. (Valuta Cambodia)

I 1953 Cambodja filial af ​​Institut d’Emission des États du Cambodge, du Laos et du Vietnam udstedte sedler dobbelt denomineret i piastre og riel med Riel på niveau med piastre. På samme tid, de to andre filialer af Instituttet havde lignende aftaler med đồng i Sydvietnam og kip i Laos. Piastre selv stammer fra spanske stykker af otte (pesos).

Efter den vietnamesiske invasion i 1978 blev Riel genetableres som den cambodjanske valuta den 1. april 1980, i første omgang til en værdi af 4 Riels = 1 amerikanske dollar. Fordi der var ingen penge var at erstatte og en alvorligt forstyrret økonomi, gav staten pengene væk til befolkningen for at fremme dets anvendelse.

I landområder bruges Riel til stort set alle indkøb, store og små. Imidlertid er den amerikanske dollar også anvendt, især i de større byer og turistområder. I Battambang og andre områder nær den thailandske grænse, ligesom Pailin, er den thailandske baht også accepteret.

Del siden med en venShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email to someone
email